Vliegende Pinguins Over vliegen, de pinguins en …

21Oct/073

(her)examen..

Afgelopen vrijdag een (her)examen gedaan. Ik was in Juli in Engeland gezakt voor de EX333 (Security Services and Authentication) en heb die vrijdag opnieuw gedaan. Gelukkig kon dat gewoon in Amsterdam, niet om de hoek, maar een stuk dichterbij dan over het kanaal 🙂

Nog geen uitslag gekregen, ik hoop dat ik het gehaald heb !!

(update : twee weken later) Balen, 1 puntje te kort.. gezakt dus 🙁

14Oct/071

Boswandeling…

Prachtig weer was het weer, we dachten nog wel dat het vorige weekend het laatste mooie weekend zou zijn, mooi niet dus.

Vanmiddag er maar op uit getrokken, buggy in de auto, kind achterin, moeders en ik voorin en rijden naar het bos.
In het bos staat een toren (zie onder).
Toren

Daar zijn wij (vader en zoon) in geklommen, dat was niet zo moeilijk, een slimmerd had al trappen aan de binnenkant gemaakt. 8 trappen, elk 16 treden. Zoonlief klom er twee zelf (knap voor een ventje van nog geen drie), vaders mocht (ahum) zoonlief de andere 6 op dragen.
Bovengekomen hadden we een prachtig uitzicht.

Uitzicht

En ook kun je dan van boven naar beneden kijken en naar mama zwaaien, watie natuurlijk prompt deed 🙂
Van boven naar beneden langs de toren kun je ook leuke foto's maken.

Bovennaarbeneden

Het lijkt niet zo hoog, 25 meter of zo. Dan te bedenken dat een vliegtuigje waar ik mee vlieg een stuk hoger gaat 😉
Daarna weer naar beneden, dat durfde zoonlief niet, die trappen waren dan toch wel er hoog. Dus maar weer op de arm van papa.

We zijn toen weer verder gelopen en kwamen nog langs wat paddestoeltjes waar ik de macrofunctie van de camera maar eens gebruikt heb.

Paddestoel 1

En nog eentje die aan een boom geplakt zat....

Paddestoel 2

We hebben daarna nog wat foto's van de kleine vent gemaakt, daar wil ik nog iets mee doen, maar ik vertel niet wat 🙂

Filed under: Algemeen 1 Comment
14Oct/071

Vliegende Pinguins…

Jawel, ze bestaan echt. Ze zijn wel niet van vlees en bloed maar van schuim, maar de piloten in deze vliegtuigen vliegen (mee) 🙂

easysports

De bovenstaande heeft al een keer eerder hier op de site gestaan. De onderstaande is 'nieuw', dat is de piloot van de Super Sportster die eindelijk af is en vliegt !

Supersports

Vorige week durfde ik nog niet te landen met de Super Sportster maar gisteren heb ik door de zure appel heen gebeten en nu kan ik hem zelf landen (alhoewel dat wel tricky is 😉 ). Het vliegt ook allemaal wat 'scherper' en 'strakker' dan een trainer, maar dat is goed voor de adrenalinestroom !

Jammer genoeg is dezelfde kist van een van mijn vliegmaatjes gisteren jammerlijk gecrasht. Hij gaat weer een nieuwe kopen want deze vliegt wel geweldig.

De pinguins die erin zitten komen van een Linux gadgets winkeltje, ik vind het niet leuk om een standaard piloot erin te zetten, dus gaat er bij mij een pinguin in.

Filed under: Modelvliegen 1 Comment
8Oct/071

Zomerweekend ?

Het leek wel zomer dit weekend, heerlijk weer en weinig wind. En waar ben ik dan te vinden ? Juist, op het (model)vliegveld !

Zaterdagmiddag een uurtje of twee geweest, want er zijn natuurlijk ook dingen die in huis moeten gebeuren. Maar toch lekker gevlogen, er was wat meer wind dan zondag dus landen en doorstarten was makkelijker 😉

Zondag met de kleine vent en schoonpapa gaan vliegen, de nieuwe Super Sports eindelijk een keer meegenomen en die heeft ook zijn 'maiden voyage' mogen maken wat prima ging !
Het tweede vluchtje ging wat minder, na een minuut of twee bleef het gas op volgas staan !! En dan kun je twee dingen doen : rare stunts uithalen zodat de motor afslaat (met het risico van crash) of doorvliegen tot de brandstof op is. Dat laatste is het verstandigste en heb ik dus maar gedaan, 18 minuten volgas rondvliegen is niet relaxed 🙁 Ik weet nu wel dat ik weinig kans heb zonder brandstof te komen zitten, na een kwartiertje vliegen ben ik meestal wel weer geland 🙂

De kleine vent heeft tussen al de herrie van de motoren nog heerlijk geslapen, in de periode datie wakker was keektie zn ogen uit.

Schoonpapa's vliegtuig ging nog zwemmen in een slootje, maar verder gelukkig geen schade, alleen de motor vol water. En dat kun je oplossen door dat ding te starten en ff te laten lopen.

Al met al een weekend wat we voorlopig qua weer wel niet zullen zien.

[update] Ik kwam de maandag erop op werk en het bleek dat een collega op bezoek was geweest bij een van de boerderijen in de buurt en de herrie van mijn kwartier op volgas vliegen had gehoord.. Hij plaatste de opmerking 'dat is Michel', niet wetende datie nog gelijk had ook !

Filed under: Modelvliegen 1 Comment
   

Vliegende Pinguins is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache