Vliegende Pinguins Over vliegen, de pinguins en …

30Jun/070

Twee in een

Core2duo

Twee in een, twee kernen (cores) in een processor, dat is de Core 2 Duo van Intel.
De processor van mijn nieuwe server 🙂
Om precies te zijn een E6420, 2.13Ghz, 4Mb cache.

GeheugenKastjeMoederbord gigabyte

Samen met 4Gb RAM. een nieuw kastje, een nieuw moederbordje
en een handje grote harddisks (2 x 400Gb en 2 x 250Gb) gaatie draaien.

Ik ga er CentOS 5 op draaien, met VMWare virtualisatie, dan kunnen daar al mijn (gevirtualiseerde) mini-itx systeempjes op gaan draaien en heb ik nog een beetje geheugen over voor een Linux werkstation.

De mini-itxjes die er nu hangen zijn al gedeeltelijk weg, er hangt er nog eentje. En er staat nog een Dell GX110s desktop machine met de fileserver harddisk erin. Dat komt straks allemaal op de nieuwe machine te draaien.

Het zal ook goed zijn voor het stroomverbruik denk ik, de mini-itx kastjes trekken niet veel, maar als er 4 draaien dan schiet het weer op 🙂

Ondertussen het verbruik van de nieuwe server gemeten, ligt rond de 80-90 watt, niet slecht voor zo'n snelle !
Ook is het ding een stuk stiller dan de mini-itxjes waar allemaal van de kleine 40mm ventilators in zitten.

Vandaag krijg ik als het goed is de laatste stripjes geheugen en de 400Gb disks binnen, dan kan ik morgen de machine in orde maken en kandie in de 19" patchkast op zolder.

Filed under: Linux No Comments
11Jun/070

Thuis

Weer thuis, we zijn twee weken in Denemarken op vakantie geweest. Lekker in een huisje met veel ruimte.

We hadden redelijk tot goed weer, soms een dagje miezerig of regen ertussendoor maar in het algemeen zon en een strakblauwe lucht.

Het was wat minder in het huisje, dat werd geleverd met vaatwasser/wasautomaat/droger/dvdspeler/tv/analoge satelliet tuner/stereoinstallatie met cd speler. De analoge satelliettuner had men vervangen, daar stond een digitale voor en de oude analoge stond op zn kant naast de kachel. Nou niet alles deed het helaas, de droger was kapot (lager waarschijnlijk). De DVD-speler was stuk en de CD-speler in de stereo deed het ook niet.
Een kapotte droger is overheen te komen, daar hebben ze waslijnen voor uitgevonden. De kapotte CD-speler was ook een oplossing voor met een kabeltje en de portable DVD uit de auto. De DVD-speler hebben we gerepareerd, de voeding bleek stuk (twee elko's met een bobbel bovenop).
Dus een soldeerbout gekocht en componenten uit de oude analoge satelliettuner gehaald 🙂 De DVD-speler is gerepareerd. Zal ik een faktuur naar de verhuurder sturen ?

Verder nog lekker weggeweest naar Legoland, het vliegtuigmuseum vlakbij, het strand aan de Noordzee en diverse plaatsjes en bezienswaardigheden.

Echt bruin zijn we niet geworden, maar daar is het ook niet het land voor 🙂

Vandaag ben ik nog vrij, morgen mag ik weer aan de slag.

Filed under: Algemeen No Comments
   

Vliegende Pinguins is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache