Vliegende Pinguins Over vliegen, de pinguins en …

28Jul/070

Weer thuis…

Zo, 4 dagen training en een dag examen + terugreis achter de rug.

De training was niet makkelijk, een hoop dingen gezien, gehoord en gedaan die ik niet zo vaak of nog nooit gedaan had. Dit heb ik wel gemerkt met het examen, de eerste helft is twijfelachting. De tweede helft heb ik zeker goed gedaan.

5 dagen in een hotel is wel aardig, maar de verveling slaat snel toe. Ook elke avond alleen eten in een restaurant is niet even gezellig. Ook ben je na een dag training best wel gaar dus heb je ook niet veel zin om veel meer te doen.

De terugreis duurde lang, ik was vroeg klaar met het examen, dus ook te vroeg op het vliegveld en mocht nog geen bagage inchecken. Na het inchecken van mn koffer mocht ik van de beveiliging mijn paraplu (een ECHTE RedHat) niet meenemen in het vliegtuig, dus die moest apart bij de 'specials' worden ingeboekt. Ondertussen was ik de vertrekhal van Heathrow drie keer doorgelopen ๐Ÿ™
Ga je dan zonder paraplu door de security heen, dan moet je je schoenen uitdoen, je laptop uit je tas halen, je jas uitdoen en je riem af (ja, dag, dan zakt mn broek van mn r**t). Ik werd nog net niet gefouilleerd.

Dan door de paspoortcontrole, no problem. Toen nog (dacht ik) een uurtje wachten op het vliegtuig. Ja, mooi niet, een uur vertraging. Om 23:30 nederlandse tijd dan eindelijk geland en door de douane heen. Om 0:30 was ik thuis.

Nu nog het weekend een beetje bijkomen en maandag weer aan het werk.

Filed under: Algemeen No Comments
22Jul/070

Naar de UK

Ik sta (of beter zit aan de cappucino ) op schiphol. over een uurtje vertrekt het vliegtuig, straks meer...

Dat heb ik weer, gatechange, moet ik mn hele routering omgooien. ipv gate D22 moet ik naar gate D28 !! Dat is wel een stuk verder lopen, wel 3 gates (gatver, moeten ze dan nu echt 'Gates' noemen ?).

Het vliegtuig is wel een kleintje, moet ik nu zeggen dat ik met een modelvliegtuig of met een privejet ben gaan vliegen ?

Vliegtuig

En ja, het regende hier in Nederland. In de UK is het prachtig weer !

Na aankomst moest ik eerst met de trein naar de andere kant van het vliegveld, dan met de bus naar het autoverhuurbedrijf en toen mocht ik de Citroen C2 meenemen (na een hoop gewacht).

c2

Dat links rijden en rechts zitten is wel vreemd, maar zonder ongelukken toch bij het hotel aangekomen en daar eerst maar even gedoucht.
Daarna gaan eten in het restaurant ernaast, en nu even het internet opgegaan en de VPN even testen in geval er calamiteiten mochten zijn.

Ik ben ook al even gaan kijken waar Red Hat precies zit, dan hoef ik morgen niet te zoeken ๐Ÿ™‚ TomTom weet het niet, ik moest wat verder rijden dan die aangaf. Morgen om 9:30 begint de eerste dag !

Filed under: Algemeen No Comments
20Jul/070

You win !!!

Cool !! Vandaag kreeg ik post uit Japan !!

We zijn een tijdje geleden naar Yamato geweest, de "drummers from Japan". En die hebben uiteraard een website waarbij ze elke maand (of zo) iets verloten gedurende de Shin-on Tour. En ik kreeg vandaag een 'Listband' toegestuurd ๐Ÿ™‚

Envelopje

In een mooi envelopje. Daarin zat een brief en een Listband, een zwarte met rood borduursel.

YouWin

Hier sta ik ook nog op de website vermeld.

Dit was een leuke verassing zo op een natte regenachtige vrijdag in de mooie maand Juli.

Filed under: Algemeen No Comments
18Jul/070

Verloren….

Gisteren kwam ik thuis met de brommer, blijk ik mijn kentekenplaat verloren te zijn !

Vandaag gebeld met de politie om aangifte te doen, word ik eerst doorverbonden naar de collega's in mijn eigen stad, die verbinden me door naar de gemeente, daar krijg ik 'tudeluuluu', nummer niet in gebruik. Fijn.

Dus maar zelf de gemeente gebeld, die begrepen het eerst niet, "wij doen niets met kentekens meneer". Na veel vijven en zessen.. ja hoor, de afdeling 'verloren voorwerpen'. Nu krijg ik een formulier toegestuurd om in te vullen en dan komt het in het lokale sufferdje zodat als mensen het gevonden hebben zij contact op kunnen nemen met de gemeente, die dan weer contact met mij zal opnemen.

Ondertussen moet ik een formulier ophalen bij het postkantoor om een nieuw kentekenbewijs aan te vragen en dan een nieuwe kentekenplaat te laten maken, dat kost natuurlijk weer knaken !

Volgens de brommerwinkel mocht er niet in het kenteken geboord worden, de plaat zit geklemd in een plastic houder die na drie dagen al gescheurd was (veel te hard en breekbaar plastic). Mijn volgende plaat gaat gewoon met popnagels en 30 minuten epoxy op mn spatbord, die wil ik niet weer verliezen !

Update 20-7-2007 : formulier voor aanvraag vervangend kentekenbewijs gehaald, die grap kost ook weer 29,50 Euro ! En je moet gelijk betalen anders doen ze niets. Formuliertje van de gemeente is ook binnen, die vul ik vanavond wel in.

Updateร‚ย  4-8-2007 : Nu ook een nieuw kenteken gehaald (Kassa : 37 euro) en op de brommer gezet, plastic houder vastgeschroefd EN vastgelijmd met 30 minuten epoxy, daarna de kentekenplaat erin en ook vastgelijmd met 30 minuten epoxy, die komt er voorlopig niet meer af ! Toch de popnagels maar even niet gedaan.

Filed under: Algemeen No Comments
   

Vliegende Pinguins is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache