Vliegende Pinguins Over vliegen, de pinguins en …

22Apr/070

Bob de Bouwer…….

Onze kleine vent wil een speelhuisje.
Leuk, maar zo'n ding kost nogal wat, dus heeft mama eens een tekening gemaakt en uitgerekend wat er aan (tuin)hout nodig was. Deze week was er korting op tuinhout bij de Karwei, dus op zaterdag maar even 'wat' hout gehaald.

Op zondagochtend begonnen met timmeren, zagen, boren en schroeven en om een uur of vier was onderstaande het resultaat.100_0253.JPG

We zijn al een eind op weg, benedenverdieping bijna klaar. Boven moeten we nog wat hekjes maken en een trap. Dan nog een dak erop, alleen moeten we nog bedenken hoe we dat willen hebben.

De kleine vent vond het kijken wel leuk allemaal, maar had het na een uurtje wel gezien, de ECHTE Bob de Bouwer bouwt een heel huis in 20 minuten ! Papa en Mama doen daar veeeeeeel langer over.

Maar toch maar even kijken, opstapje is nog wel hoog, daar moeten we nog wat aan doen.
100_0252.JPG

Wel jammer voor papa, vandaag niet lijmen aan het nieuwe vliegtuig 🙂

(Update 30-04-07)

We zijn weer een stuk verder, mama heeft de hekjes gemaak en de paal aan de zijkant.

100_0270.JPG

Papa heeft zaterdag de trap gemaakt, zodat de kleine vent nu zelf naar boven kan klimmen, er liggen onderhand ook nog wat rubbertegels onder de en naast de trap mochtie eraf .....

Nu nog een dak, er liggen nu stammetjes bovenop van de heg (niet op de foto) , is op zich ook wel leuk, maar dan moet er nog wel wat onder.

Wordt vervolgd......

Filed under: Algemeen No Comments
16Apr/071

Uitje…

Zondagavond naar een optreden van Yamato geweest, de "drummers of Japan".
Erg mooie show, jammer dat ze af en toe gebruik maken van electronische versterking, dat doet Kodo niet en dat is toch net even mooier, zeker met de wat zachter klinkende instrumenten. Yamato doet wel weer meer met het publiek.. Lijkt af en toe wel interactief 🙂 Dat heeft toch wel zn charme.

yamatostage.jpg
Suus heeft nog een setje Taiko stokjes gekocht, hopelijk gaat ze niet al te hard met die dingen meppen op haar bohdran.Al met al een hele leuke avond gehad, het eten bij Pomo was ook weer heerlijk.. Jummie, de Roti Lamsvlees is toch wel erg goed te happen.
Suus was weer in de wolken met de Roti Kerriekip waar je de groeten bij krijgt 🙂

Dit moeten we vaker doen !

Filed under: Algemeen 1 Comment
15Apr/071

Crash !

CRASH !!!

Op een mooie zonnige zaterdagmiddag lekker aan het vliegen, van grote hoogte in een spiraalduik naar beneden en dan op +/- 20-30 meter weer optrekken.
Jammer, dat ging mis 🙁
Waarschijnlijk op zn kop eruitgekomen en dat niet gezien, met full up en vol gas in de grond geboord. De motor zat 30cm diep ingegraven 🙂

De romp zat tot aan het landingsgestel in de grond. Prop gebroken, motor vol met klei, spinner krom, hele voorkant van de romp in elkaar, richtingsroer uit zn scharnieren getrokken en nog wat meer ellende.
Wonder boven wonder was de vleugel nog heel !! (hoera voor de breekbouten, ze hebben weer bewezen dat die echt werken !).

Thuisgekomen de boel uit elkaar gehaald, de ontvanger bleek ook overleden, waarschijnlijk een klap op de connectors gekregen waardoor een print gebroken was. Dat wordt toch ook een nieuwe.
Ik ga deze kist niet meer repareren, ik koop een ander. Waarschijnlijk zo eentje als onderstaand.

Ondertussen heb ik er nog eentje om te bouwen, daar ben ik al een tijd mee bezig en komt nu wat meer vaart in.
Super Sportster 40 MKII
Update 19-04-2007 : de 'Easy Sports 40 MKII' is binnen, maar eerst de 'Super Sportster 40 MKII' eens afmaken 🙂

Filed under: Modelvliegen 1 Comment
2Apr/070

Krak !

Krak ! Zei de propellor bij het landen....

Met zoveel wind vliegen gaat prima, maar als beginner dan nog een beetje netjes landen is lastig.

Heel

Zoals bovenstaand ziet een hele eruit. Maar na een (verder succesvolle) landing ziet de prop eruit als onderstaand. Ik heb alle stukjes nog maar lijmen is er niet bij 🙁

Kapot

Zo'n ding draait met maximum toeren 10.000 omwentelingen per minuut, daar is niet tegenaan te lijmen.

Tot overmaat van ramp de geleende prop van zaterdag (bedankt Henk !) zondag ook weer aan brokken gevlogen (of beter gezegd : geland).

Dus nu maar een paar nieuwe 11x6 APC's bestellen, dan kunnen we het aankomend weekend weer de lucht in.

Filed under: Modelvliegen No Comments
   

Vliegende Pinguins is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache