Vliegende Pinguins Over vliegen, de pinguins en …

26Aug/074

Zomerweekend…

Eindelijk weer een weekend met mooi weer.

Vrijdagavond lekker gaan vliegen met de Easy Sports, de wind stond goed, over de lengte van het veld. Wel twee noodlandingen, de eerste keer na een touch-and-go waarbij de motor afsloeg nog net het vliegtuig in het weiland aan de andere kant van het slootje kunnen landen. De tweede keer een bijna zelfde actie maar dan in het weiland van de buren (waar gelukkig hoog gras stond = zachtere landing).

Zaterdag was het "Kleurrijk Wijk", daar zijn we even gaan kijken, ijsje gegeten met de kleine vent die ook een ballon wilde hebben.

Zondagochtend eerst een beetje in de tuin geklust (mijn favoriete hobby... NOT). Daarna na de lunch naar het veld om te gaan vliegen. Aangezien er nu eindelijk een motor in de Super Sportster zit moesten ik die natuurlijk gelijk maar even indraaien. Dat kan ik niet in de tuin doen. Dus drie tankjes brandstof door de nieuwe motor heen gejaagd, dan kandie volgende week worden ingevlogen als de laatste servo en de ontvangeraccu binnen zijn.
Lekker veel gevlogen en weer een rode kop van de zon 🙂

22Aug/075

Recept…

Sperziebonengerecht voor twee personen :

400 gram verse sperziebonen, 200 gram aardappelen, 200 gram vegetarisch gehakt, provencaalse kruiden, 2/3 pakje gepureerde tomaten, 60 gram 30+ kaas geraspt.

Bonen punten en koken (gewoon in de pan). Aardappels schillen en dunne plakjes van maken, dit koken in de magnetron (6-7 minuten). De aardappelschijfjes daarna in een kleine ovenschaal doen. Het gehakt bakken in de pan met een klein beetje bakboter, de kruiden naar smaak erbij doen. Daarna de tomaten erbij doen en de boel ff laten pruttelen.

Als de bonen gaar zijn deze bij de gehakt en tomaten doen en nog even laten pruttelen, als het mengsel een beetje droog lijkt er een beetje tomaten bij doen.

Dan het geheel over de aardappelen in de ovenschaal verdelen, daarna een laagje geraspte kaas erover doen.

Sperziebonenschotel

Dit geheel een 10-12 minuten in de hetelucht oven en voila, een heerlijke vegetarische schotel 🙂

Met dank aan Sonja Bakker voor het orginele recept wat we hebben aangepast 😉

21Aug/073

WTF ??

Je kent het wel, iemand zn muis ontballen of afplakken, toetsenbordje losmaken, monitoren omdraaien (als je dual screen hebt) of andere kantoor/it geintjes.. maar onderstaande is helemaal sterk 🙂


http://view.break.com/353596 - Watch more free videos

"Gewoon" een extra muurtje plaatsen in de gang !!

( WTF )

Filed under: Fun 3 Comments
17Aug/071

Upgrade…

Zo, WordPress geupgrade naar de laatste versie (2.2.2), een eitje 🙂

Wel natuurlijk zoals het een goede beheerder behoeft eerst een backup van de webdir en de database gemaakt, maar we hadden ze niet nodig gelukkig.

Filed under: Algemeen 1 Comment
14Aug/070

Nieuwe laptop

Ha, eindelijk een nieuwe laptop, een Asus F3Sv.

Dual Core T7100, 2Gb RAM, 160Gb HD, GeForce 8600 erin en een 15.4" TFT. Verder alles onboard, USB, cardreader, bluetooth, Wifi (A/B/G/N), fingerprintreader, TPM module en zelfs een webcam in het display, gelukkig kun je die van je af draaien 🙂

Natuurlijk levert Asus dat ding met Windows Vista (Home Premium), dat heb ik dus in eerste instantie op een veel kleinere partitie geinstalleerd want ik wil Linux op de laptop draaien. Dat lukt ook, Fedora 7 draait er nu op. (bijna) Alles werkt, alleen de fingerprintreader heb ik nog niet naar gekeken. Dat komt wel.

Eerst nog maar wat reorganisatie op de servers doen, daarna het laptopwerkstation verder uitbreiden en aanpassen naar mijn eigen smaak.

Filed under: Linux No Comments
   

Vliegende Pinguins is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache