Vliegende Pinguins Over vliegen, de pinguins en …

26Aug/091

Lekker bakkie :)

Aangezien ik wel van een lekkere kop koffie/espresso/cappucino en zo hou en ik al jaren loop te denken aan een espressoapparaat nu maar eens de stap gezet en er eentje aangeschaft.

Ik had wel een piston machine van de Lidl maar dat was niet zo bijzonder en een hoop geklooi met gemalen koffie of 'servings' (pads die ook in de horeca gebruikt worden).
Ik wilde wat anders, een volautomaat 😉 Dus maar wat rondgeneusd en op de volgende uitgekomen :

espressomachine

espressomachine

Ik heb er nu een paar bakjes mee gezet, de eerste paar zijn nog niet optimaal, maar dat komt wel. Voorlopig kan ik gewoon koffieboontjes kopen (en weer merken gaan uitproberen) en lekker espresso en cappucino gaan maken !

Filed under: Eten en drinken 1 Comment
23Aug/091

Crash en nieuwe kist

Vorige week mijn Calmato Sports kort gevlogen, na een succesvolle start ging de kist over de linkervleugel hangen en reageerde nergens meer op. Vervolgens raakte de linkervleugeltip het prikkeldraad en klapte hij daarna op het beton achter het prikkeldraad. De romp was compleet doormidden en geen mooie breuk, beide vleugeltips kapot, gat in de voorrand van de vleugel en zelfs een stuk koelrib van mijn motor eraf.

Wat mij betreft niet meer te fixen, dus 's avonds alles eruit gehaald. Het leek erop dat de voedingsconnector van de accu was losgetrild, want die viel zo uit het houdertje.

Ik heb nu nog een Extra 300L staan om te bouwen, maar die is nog lang niet klaar. Dus maar even op zoek naar iets waar ik mee kon gan vliegen aangezien ik de Easy Sports 40 aan mijn schoonvader heb meegegeven 🙂 Op Internet al een Super Air gezien, dat is wel een leuk ding en niet al te moeilijk te vliegen. Ik kwam er niet aan toe om hem te bestellen en zat zaterdagmiddag nog even te surfen op marktplaats. Daar kwam ik een Super Air compleet te koop tegen, en nog wel in mijn eigen woonplaats, bleek een vliegmaatje deze te verkopen 🙂 Dus maaar even opgezocht en de kist overgenomen !

Hij is nog zo goed als nieuw met een prima ingelopen motor. Vanmiddag maar gaan vliegen dan 🙂

EDIT:
Vanmiddag lekker een paar vluchtjes gedaan, inderdaad wat gevoeliger dan een Calmato Sports maar best te vliegen. Ook goed te landen, alleen moet ik even kijken naar het staartwieltje want dat doet niet goed mee..

Filed under: Modelvliegen 1 Comment
   

Vliegende Pinguins is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache