Sperziebonengerecht voor twee personen :
400 gram verse sperziebonen, 200 gram aardappelen, 200 gram vegetarisch gehakt, provencaalse kruiden, 2/3 pakje gepureerde tomaten, 60 gram 30+ kaas geraspt.
Bonen punten en koken (gewoon in de pan). Aardappels schillen en dunne plakjes van maken, dit koken in de magnetron (6-7 minuten). De aardappelschijfjes daarna in een kleine ovenschaal doen. Het gehakt bakken in de pan met een klein beetje bakboter, de kruiden naar smaak erbij doen. Daarna de tomaten erbij doen en de boel ff laten pruttelen.
Als de bonen gaar zijn deze bij de gehakt en tomaten doen en nog even laten pruttelen, als het mengsel een beetje droog lijkt er een beetje tomaten bij doen.
Dan het geheel over de aardappelen in de ovenschaal verdelen, daarna een laagje geraspte kaas erover doen.
Dit geheel een 10-12 minuten in de hetelucht oven en voila, een heerlijke vegetarische schotel 🙂
Met dank aan Sonja Bakker voor het orginele recept wat we hebben aangepast 😉
En met dank aan jou voor het loggen van dit recept. Vanaf aanstaande zondag ben ik 5 weken alleen thuis en nu hoef ik in ieder geval 1x niet zelf na te denken wat ik ga eten! 😀
Maar vertel eens, hoe kan iets met gehakt een vegetarische schotel zijn? 😀
Lijkt me ook lekker met prei…
Fijn weekend!!
Van Sonja mag er vast geen kaas op 😉
NB Bedankt voor je reactie op mijn blog
@Patriesje :
Sonja geeft aan dat er 30+ kaas op mag (60 gram maar liefst !!).
Tis trouwens ook lekker met roerbakgroenten (we hadden even niets anders op voorraad).
NB Graag gedaan, kon ik het eindelijk een keer spuien 🙂