Vliegende Pinguins Over vliegen, de pinguins en …

23Aug/091

Crash en nieuwe kist

Vorige week mijn Calmato Sports kort gevlogen, na een succesvolle start ging de kist over de linkervleugel hangen en reageerde nergens meer op. Vervolgens raakte de linkervleugeltip het prikkeldraad en klapte hij daarna op het beton achter het prikkeldraad. De romp was compleet doormidden en geen mooie breuk, beide vleugeltips kapot, gat in de voorrand van de vleugel en zelfs een stuk koelrib van mijn motor eraf.

Wat mij betreft niet meer te fixen, dus 's avonds alles eruit gehaald. Het leek erop dat de voedingsconnector van de accu was losgetrild, want die viel zo uit het houdertje.

Ik heb nu nog een Extra 300L staan om te bouwen, maar die is nog lang niet klaar. Dus maar even op zoek naar iets waar ik mee kon gan vliegen aangezien ik de Easy Sports 40 aan mijn schoonvader heb meegegeven 🙂 Op Internet al een Super Air gezien, dat is wel een leuk ding en niet al te moeilijk te vliegen. Ik kwam er niet aan toe om hem te bestellen en zat zaterdagmiddag nog even te surfen op marktplaats. Daar kwam ik een Super Air compleet te koop tegen, en nog wel in mijn eigen woonplaats, bleek een vliegmaatje deze te verkopen 🙂 Dus maaar even opgezocht en de kist overgenomen !

Hij is nog zo goed als nieuw met een prima ingelopen motor. Vanmiddag maar gaan vliegen dan 🙂

EDIT:
Vanmiddag lekker een paar vluchtjes gedaan, inderdaad wat gevoeliger dan een Calmato Sports maar best te vliegen. Ook goed te landen, alleen moet ik even kijken naar het staartwieltje want dat doet niet goed mee..

Comments (1) Trackbacks (0)
  1. Volgende keer maar een echte pre-fligh check gaan doen? 😀
    Hoe bevalt de nieuwe baan trouwens?


Leave a comment

No trackbacks yet.

Vliegende Pinguins is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache