Vliegende Pinguins Over vliegen, de pinguins en …

13Jan/081

Draadloze muziek

Van de week zat ik te browsen in het aanbod gedeelte van Tweakers.net, daar vind je nog wel eens wat leuks. Ik zie daar een 'Streamium SLA5520' van Philips aangeboden. StreamiumEen apparaat wat je in je draadloze netwerk kunt opnemen en wat dan de muziek van je uPnP muziekserver kan spelen.

Nu heb ik (nog) geen uPnP muziekserver, maar een beetje google'n bracht me bij ushare, wat uiteraard onder Linux draait. En de Streamium zou er mee samen moeten kunnen werken. Een draadloos netwerk had ik al, dus voor de gein een bod uitgebracht op de speler. En wat schetst mijn verbazing na een paar dagen... Ik heb de veiling gewonnen !

Donderdag kwam het pakje binnen en ik had niet zoveel tijd om ermee te spelen, een eerste test met de gegevens van mijn standaard WiFi netwerk liet zien datie daar niet mee wilde babbelen.

Dan maar eerst ushare installeren op de server, dat is een eitje, zit gewoon in de repository van RPMForge, kwestie van 'yum -y install ushare'. De 30000+ MP3's worden nu geshared 🙂

Enig ge-experimenteer verder (vandaag) bleek het dat de Streamium prima praat met een onbeveiligd wireless netwerk (van de buren of zo?), maar niet met een beveiligd. Tenminste, niet met mijn WPA key 😉
Een korte key werkt dus wel, gelukkig ook op WPA. Dus maar een gehackte La Fonera gepakt en die omgeconfigged zodat ik een extra gebridged, WPA beveiligd netwerk had voor de Streamium. Nu speeltie al een paar uurtjes nummers uit de Top 2000 🙂
Hij krijgt ook netjes een vast IP via de DHCP server, dan kan ik ook de website van de Streamium zien.

Comments (1) Trackbacks (0)

Leave a comment

No trackbacks yet.

Vliegende Pinguins is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache